5 tips för val av takläggare 

Att välja en takläggare när det är dags att byta ut eller reparera taket kan vara svårt, eftersom utbudet av takläggare är tämligen stort. Många olika företag för takomläggning göteborg erbjuder takläggning som en av sina tjänster, framförallt i Sveriges större städer. När du anlitar en firma för jobbet vill du självklart inte riskera att jobbet inte blir korrekt utfört eller att du slösar bort en massa pengar på något som inte lönar sig. Därför är det alltid värt att investera i en kunnig och skicklig takläggare när det är dags att byta ut taket. 

Hitta bästa möjliga takläggare 

Checka in tipsen nedan för hur du kan gå tillväga för att hitta bästa möjliga takläggare. 

  1. Jämför takläggare

Nyckeln till att lära sig vad man kan förvänta sig av en takläggare för takrenovering göteborg är att jämföra flera olika firmor i branschen. Lita aldrig blint på vad en person i branschen säger. Samla på dig så mycket information som möjligt för att kunna ta ett välgrundat beslut av takläggare. Ta in offerter från några olika firmor för att jämföra priser och vad som ingår i tjänsterna hos vardera firma. Se upp för om du stöter på en firma som erbjuder dig ett pris som verkar för bra för att vara sant. 

  1. Titta på referenser

När du jämför olika takläggare är det viktigt att be om referenser och kontakta dessa. Referenserna kan hjälpa dig skapa en förståelse för hur en takläggare arbetar och vad du kan förvänta dig om du anlitar dem. 

  1. Olika lösningar kan passa olika situationer

Ibland kanske inte ett fullkomligt takbyte är aktuellt, i vissa kanske du endast behöver inspektera ditt tak eller reparera eventuella skador. Olika takläggare kan arbeta på olika sätt och kan därmed ofta erbjuda dig olika lösningar. Hör med din takläggare vilken lösning de rekommenderar för ditt tak. Låt dem komma och inspektera ditt tak för att ge dig en rättvis bedömning. Utifrån skicket på ditt tak och takläggarens rekommendationer kan lösningen se lite olika ut. Detta kan även hjälpa dig välja den takläggare som kommer med den lösning som passar dina behov bäst. 

  1. Garanti på arbetet

När du anlitar en takläggare för att lägga ditt tak är det viktigt att du får garanti på det utförda jobbet. Fråga din takläggare vad för slags garanti de erbjuder och vad denna garanti innebär. Det är även bra att du som konsument är medveten om att du är skyddad av konsumenttjänstlagen. Denna lag reglerar nämligen ansvar och garantier när du anlitar olika slags hantverkare. 

  1. Du ansvarar för takläggarens säkerhet

Du som äger huset där takläggaren arbetar ansvarar för att takläggaren kan arbeta på ett säkert sätt. Om du arbetar med en seriös och pålitlig takläggare hjälper dem dig med information vad som krävs för att platsen ska bli säker att vistas på.