Tips för en ny och effektiv hemsida till företaget

För att ta ett steg in i den digitala världen behövs en bra hemsida. Man lockar till sig nya kunder och man kan vara tillgänglig på ett helt annat sätt än om man inte har någon och det är minst sagt bra för affärerna. Om man inte har någon eller om man planerar att skaffa en helt ny så finns det många bra tips att ta med sig på vägen för att göra den så effektiv som möjligt. Har man inga kunskaper och tycker att det känns som ett omöjligt projekt kan man få väldigt bra hjälp hos en webbyrå istället.

Planera

Ett bra första steg när man ska göra en ny hemsida till sitt företag är att planera. Vilken struktur är att föredra, hur många underkategorier är nödvändiga och vad ska dom innehålla och vilka bilder behövs? Skriv ner tankar och idéer, det sparar tid längre fram oavsett om man planerar att skapa sin sida själv eller om man ska anlita en webbyrå.

Hitta rätt söktermer

Det finns flera verktyg online som man kan använda sig av för att ta reda på kunder och besökare letar efter som är kopplat till den bransch man är verksam i. Det är viktigt att ta reda på vad den aktuella målgruppen använder för söktermer för att sedan kunna anpassa innehåller på sidan. Det är dock minst lika viktigt att innehåller är anpassat på ett naturligt sätt och riktar sig till dom faktiska besökarna och inte till Google eller någon annan sökmotor.

SEO-vänligt material

En webbyrå kan det mesta om SEO, som står för sökmotoroptimering och webbdesign, men det går att göra mycket av arbetet på egen hand om man ger det lite tid. En bra sak att tänka på är texternas längd – dom ska inte vara för korta men inte heller för långa. Bilder och punktlistor är två andra saker som är bra att jobba med för att göra materialet lättbearbetat. Tänk på att få med bildtexter och beskrivningar och se även till att skapa en användarvänlig och enkel sida.

Design

Hemsidans design är ett stort avgörande där många sätter käppar i hjulen på sig själva. Det behöver inte vara så avancerat som många tror, utan det bästa är att hålla det simpelt och stilrent utan för mycket plottriga detaljer. Det viktigaste är att man har en bra struktur och att det finns tillräckligt med relevant innehåll. Tycker man att det känns svårt med design och inte vill nöja sig med en färdig mall kan det vara en god idé att kontakta en webbyrå för hjälp. Första sekunderna är viktiga för besökarna och dom allra flesta väljer att lämna en sida som känns rörig och ostrukturerad.

Med hjälp från en webbyrå kan man ta fram en bra och effektiv hemsida på ett ganska snabbt sätt. Gillar man däremot att pyssla med dator och teknik själv så kan man komma långt även på egen hand. Tänker man på det som är viktigt, som att skapa ett relevant innehåll, så kommer man troligtvis också locka till sig besökare så småningom.