Nu är det dags att måla

När förarbetet är färdigt är det bara att sätta igång och måla, det är enklast att måla rör med en vanlig liten pensel. Tänk på att du behöver ha särskild färg för de rör som ofta skiftar temperatur!

Skall du tapetsera? Här kommer några tips

Att tapetsera kan vara ganska svårt, om man inte vet hur det skall gå till. Vet man hur man tapetserar däremot så är det rätt så enkelt, vill man inte lära sig, ja då får man anlita en målare! Vill man lära sig tapetsera däremot så kan man fortsätta läsa den här artikeln eftersom jag kommer berätta precis hur man gör.

Det första och kanske viktigaste när man tapetserar är att förbereda sig väl, se till att man har god tid på sig att utföra arbetet. Börja då med att mäta upp rummet, hur mycket tapet kommer du att behöva? Se till att köpa så det garanterat räcker men samtidigt för måleri malmö och inte köpa för mycket eftersom tapet är ganska dyrt. Ta kontakt med en målare eller fråga i tapetbutiken om du inte vet hur mycket tapet som krävs för ditt rum.

Tapeten är bara en del av det du behöver, för att få upp den på väggen behöver du en del verktyg. Sådant har alla målare, du kanske inte är målare så därför kommer här en lista på verktyg som behövs när man tapetserar.

Tapetklister för att fästa tapeten på väggen. Pensel och roller för att måla karmar och listar om det behövs. Tapetverktyg, tapetborste, vattenpass, tumstock, tapetkniv, skärklot, stege eller pall, spackelspade, tvättsvamp och hink.

Ja det behövs en hel del verktyg för att få upp tapeterna på väggen. Det kanske blir billigare med måleri malmö och att bara anlita en målare för att få jobbet gjort? Då kan du räkna med ett fläckfritt resultat.

När man väl har alla verktyg och skall börja med själva arbetet är det viktigt att man gör ett bra underarbete. Väggen man skall tapetsera måste nämligen vara helt slät, annars blir det bubblor i tapeten och det är inte snyggt! Bryt strömmen i rummet och före måleri malmö, plocka bort kåpor och lister. Dra ut spik och skruvar och annat som inte skall sitta i väggen när den tapetseras. Riv bort gammal tapet, slipa väggen, spackla där det behövs, slipa igen.

När underarbetet är färdigt är det dags att börja med själva tapetseringen. Än så länge har noggrannheten inte riktigt blivit testad och än så länge kanske man är nöjd med att inte ha anlitat någon målare. Nu börjar dock det riktigt svåra och pilliga, nämligen att sätta tapeten rakt och på plats med målare malmö. Du behöver ett tapetbord och du behöver en del plats i rummet som skall tapetseras så det kan vara en bra idé att flytta ut en del möbler.

Mät sedan upp hur många längder per vägg du får upp och skärsedan ut en del för att täcka den sista biten hos målare malmö. Det händer sällan att tapetrullen är exakt rätt bredd för ett rum. Sedan slänger du på tapetklister och börjar sätta upp tapet, är man novis kan det vara bra att vara två stycken som arbetar på detta skede. Eller bara anlita en målare i malmö, då blir det bäst.

Sedan sätter man upp tapeten i klistret och jämnar ut den med en spackel eller tapetverktyg. Detu skall inte finnas några bubblor i tapeten när din målare malmö ska vara klar och den skall sitta tätt emot väggen. Lycka till!